2011-05-31 15:05:45• hírek • Kocsis Zoltán

Családi Hétvége: rendezvények minden korosztálynak

Idén ötödször is megrendezésre kerül a Családi Hétvége a Kossuth-kertben, a június 3-5.-én sorra kerülő eseménynek pedig elkészült a teljes programja. Fontos kiemelni, hogy a szervezők még mindig várják az érdeklődő családok jelentkezését a családok vetélkedőjére.

A Szatmárnémeti RMDSZ, a MADISZ és az Ady Endre Társaság immár ötödik alkalommal szeretné egy kellemes, tartalmas kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket nyújtó hétvégével megajándékozni a családokat, ezért „az idei programokat, versenyeket úgy állítottuk össze, hogy az minden korosztály tetszését elnyerje, hogy mindenkit megmozgasson", mondta korábban Kereskényi Gábor, városi RMDSZ-elnök.

A rendezvény nyitányaként a történelem iránt érdeklődők az Északi Színház Ács Alajos Stúdiótermében a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából péntek este megnézhetik a : "Gyulafehérvártól Trianonig" című dokumentumfilmet - mindezt a Szent István Kör szervezésében.

Szombaton a Kossuth-kertben a pünkösdi király- és tavaszkiralynő választás, a bográcsfőző verseny valamint a családok vetélkedője alkotja a programok gerincét. Valamennyi eseményre lehet még jelentkezni az RMDSZ székházában vagy a helyszínen. Délután a kultúráé lesz a főszerep, hisz fellépnek többek között a Lázári Általános Iskola tanulói, a Bartók Béla Hagyományörző Kulturális Egyesület, a csíkszeredai Fűszál Együttes, valamint több helyi színművész (Méhes Kati, Nagy Orbán, Nagy Anikó ). Késő délután a Felvidéki Rockszínház és a Harag György Társulat közös fellépése amolyan bemelegítésként hathat majd a Vikidál Gyula koncertje előtt, amely egy autentikus rockélményt ígér minden érdeklődő számára.



Mindemellett olyan állandó programok teszik színesebbé a délutánt, mint a kézműves vásár, a könyvutca, a bábszínház, a lovasbemutató vagy a kutyakiképző egyesület programjai.

A vasárnap egy felvonulással indul majd, melynek kiindulási pontja a Szatmárnémeti Északi Színház, végpontja pedig a Kossuth Kert lesz. Ahol aztán megkezdődnek a XXII. Gyermeknap rendezvényei: bábszínház, néptánc előadások, gyermek népi játékok tanítása, diákszínjátszás, vásári komédiák, arcfestés, különböző szórakoztató programok gyermekeknek, táncház. Délután, pontosabban 17 órától kerül sor a családok vetélkedőjének eredményhirdetésére: ekkor kiderül, hogy a különböző ügyességi vetélkedőkben, versenyekben ki jeleskedett leginkább és ennek következtében ki nyerte meg a Sógor Csaba EP-képviselő által felajánlott feledhetetlen utazást Brüsszelbe.

A Családi Hétvége eseményeit vasárnap délután Zséda koncertje zárja majd.


CSALÁDI HÉTVÉGE és GYERMEKNAP

Június 3-5


Június 3.
Északi Színház Ács Alajos Stúdióterme
19.00- Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a : ”Gyulafehérvártól Trianonig” c. dokumentumfilm vetítése, Balogh Júlia filmje
(Szervező: Szent István Kör)

Kossuth Kert
Június 4.
10.00 – 14.00 Pünkösdi király és tavaszkiralynő választás
10.00 – 15.30 Bográcsfőző verseny
12.00 – 16.00 Családok vetélkedője
16.00 – A Lázári Általános Iskola tanulóinak fellépése
16.20 – A Bartók Béla Hagyományörző Kulturális Egyesület műsora
17.00 – Derűs percek a szatmári színészekkel (Méhes Kati, Nagy Orbán, Nagy Anikó fellépése)
18.00 – Fűszál Együttes koncertje (Csíkszereda)
19.15 – Felvidéki Rockszínház (SK) és a Harag György Társulat színészeinek közös fellépése
20.30 – Vikidál Gyula koncertje (HU)
22.00 – Utcabál – RetroMania koncert

Állandó programok:
Kézműves vásár, Könyvutca, Gyermekprogramok, Bábszínház, Lovasbemutató, Kutyakiképző egyesület programjai
14.00 – 16.00 „Környezetvédő szeretnék lenni”.

Helyszín: Zöld Ház. A Szatmárnémeti Környezetvédelmi Ügynökség által   szervezett vetélkedő. Jelentkezni lehet a helyszínen.


Június 5.

09.00 – Felvonulás a Szatmárnémeti Északi Színház elől, a Kossuth Kertig
09.45 – Megkezdődnek a XXII. Gyermeknap rendezvényei: bábszínház, néptánc előadások, gyermek népi játékok tanítása, diákszínjátszás, vásári komédiák, arcfestés, különböző szórakoztató programok gyermekeknek, táncház (Szervező: Szatmárnémeti MADISZ)
17.00 – Családok vetélkedője eredményhirdetés
17.30 – ZSÉDA koncert (HU) – (Szervező: MIK)

Szervezők:
Ady Endre Társaság, MIK, MADISZ, Aranykapu Kulturális Egyesület
Támogatók: Szatmár Megye Tanácsa, Szatmárnemeti Város Tanácsa, Szatmári RMDSZ, Communitas Alapítvány, Metaplant Kft., Poszet Kft.


A Családi hétvége plakátja
A Családi hétvége plakátja


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: